Poelier Chris Verhoef - Abert Cuypstraat (markt t.o. koffiehuis Populair) Recepten Chris Verhoef

Recepten Chris Verhoef


Naar de Hoofdpagina
    Bijgewerkt 6 februari 2009

  1. Recepten met Kip

  2. Hazenrugfilet hazenrugfilet.jpg

    Hazenrugfilet in rauwe ham met sjalotten-tijmsaus

    Hoofdgerecht voor 4 personen.

    Benodigheden:

    1. Sjalotjes pellen en in grove stukken snijden.
    2. Tijmblaadjes van takjes rissen.
    3. Sinaasappel schoonboenen, schil raspen en sinaasappel uitpersen.
    4. In pan 25 g boter verhitten en sjalotjes in ca. 5 minuten zachtjes bruinbakken.
    5. Helft van whisky erover schenken en ca. 2 minuten laten sudderen.
    6. Tijm, sinaasappelrasp en -sap toevoegen.
    7. Sjalotjes in ca. 10 minuten zachtjes gaar sudderen, vocht laten verdampen.
    8. Marmelade erdoor scheppen.
    9. Hazenrugfilets uitspreiden en smalle punten zover terugklappen dat filets overal even dik zijn.
    10. Rond elke filet plakje ham wikkelen.
    11. Filets tot gebruik in plasticfolie gewikkeld in koelkast leggen.
    12. Filets uit folie nemen en in ca. 30 minuten op kamertemperatuur laten komen.
    13. Oven voorverwarmen op 150 °C.
    14. In koekenpan rest van boter verhitten.
    15. Filets in ca. 2 minuten bruinbakken.
    16. Vlees in schaal leggen en in oven in ca. 6 minuten van binnen rosé laten worden.
    17. Rest van whisky door bakvet roeren en laten verdampen.
    18. Sjalottensaus erdoor roeren en even meewarmen.
    19. Filets schuin in plakken snijden en op vier borden leggen.
    20. Sjalottenmarmelade in midden scheppen.
    21. Serveren met knolselderijpuree

    nog veel meer wild-gerechten klik hier
  3. Recept hazenbouten

    Voor 4 a 5 personen. Vier hazenbouten `n aantal uren in ong. 1\2 fles rode wijn, flinke scheut water en 2 of 3 gesneden uien laten marineren. 4 laurierblaadjes of gemalen laurier, enkele kruidnagels of gemalen kruidnagel toevoegen aan marinade. Hazenbouten uit marinade nemen en droogdeppen, zout en peper erop en in bakboter bruinbakken. Marinade toevoegen, 1 flinke eetlepel fruitstroop, eetlepel bruine basterdsuiker erbij en dan met de deksel op de pan op `n zacht vuurtje lekker gaar laten sudderen. Regelmatig de bouten keren en zorgen dat ook de grootste bout makkelijk van `t bot loskomt. Eventueel de kleinere bouten eerder uit de pan nemen. Als alles lekker gaar gesudderd is, dan `n flink stuk peperkoek erbij, dat maakt de saus dik en moet erbij voor de typische smaak. Hazenbouten evt. van bot ontdoen en combineren met spruitjes enof rode kool. Succes verzekerd.